På ett av de äldsta vaxmuseumen i Paris står numera ytterligare en ny docka föreställande en modern fotbollslegend – Zlatan Ibrahimovic har nämligen blivit vaxdocka på Grévinmuséet.

817605-soccer-ball-isolatedAtt fotboll som yrke har en hel del baksidor är det ingen tvekan om, men när man som Zlatan Ibrahimovic tar sig till toppen av fotbollseliten är det främst toppar och få dalar som man får ta itu med. Ibrahimovic avbild har nämligen förevigats på Grévinmuséet i Paris tillsammans med hans sportkollegor Zinedine Zidane och Pelé som redan finns som vaxdockor där. Till tidningen 20 Minutes säger Ibrahimovic:

”– Jag vet inte vem av oss som är den bäste, jag är bara nöjd att få vara bland dessa personligheter, alla dessa skådespelare och politiker. Det gör mig stolt.” läs hela artikeln genom att klicka här.

Zlatan säger även till tidningen att han blev smått förvånad att se sig själv i formatet av en vaxdocka, trots att han faktiskt var beredd på det. Han säger även att han hoppas att muséets besökare ska uppskatta dockan och att de vill se originalet så för de ta sig till fotbollsarenan Parc des Princes där Ibrahimovic och hans PSG spelar sina matcher. Dessutom passar han på att visa sin humor då 20 Minutes reporter frågar vad nästa steg för honom kommer att bli. Då svarar han nämligen att de kanske kan sätta hans staty på Eiffeltornet, men sedan skrattar han och säger:

”Det är att begära för mycket”