Alla fotbollsintresserade har någon gång i livet drömt om att lyckas som fotbollsproffs och spela på alla stora arenor framför skrikande supportrar. Nu när fotbolls VM i Brasilien är i full gång är detta tydligare än någonsin. Förortspapporna har spänt upp provisoriska fotbollsmål på tomten och tonårskillarna trängs på fotbollsplanerna landet över samtidigt som de lokala pubarna fylls av fotbollsälskare. Det är nästan som att allt annat stannar upp under VM matcherna!

I år gick fotbolls VM av stapeln i Brasilien och många hängivna supportrar har fightats om de åtråvärda biljetterna och nu är biljetterna helt slut. Till tröst för alla som inte lyckades knipa en biljett så sänds alla matcher både digitalt och på TV så att chanserna att missa en spännande match ska bli så små som möjligt. Men den egentliga drömmen är inte att se fotbolls VM, det är att få spela fotboll i VM med proffsen. Därför kan det vara bra om man sätter sig in i spelet på riktigt och tränar upp sina fotbollskunskaper både psykiskt och fysiskt. Ett tips är att börja spela i ett fotbollslag med kompisarna och sedan åka iväg på ett träningsläger men om man varken har åldern eller fysiken för nybörjarfotboll kan man istället boka in en fotbollsresa med Olka. En fotbollsresa innebär kort och gott att man tillsammans med arrangören reser iväg till det land där matchen eller matcherna ska spelas. Ett tips för att undvika onödiga extrakostnader är att se till så att man har ett giltigt pass och att namnet i passet stämmer överrens med namnet på bokningsbekräftelsen och flygbiljetten eftersom att denna kostnad faller på resenären själv och inte researrangören.

Vad kan ingå i en fotbollsresa?

  • Resa – flygplansstol med mat och eventuella mellanlandningar
  • Transfer – skjuts till och från flyg, hotell och fotbollstadion
  • Hotell – välj hur många nätter man vill stanna i landet. Ett tips är att det kan vara värt att se lite av värdstaden innan man åker hem igen.
  • Biljetter till matchen – på arrangörens hemsida väljer man vilken match man vill se och bokar sedan en passande paketresa
  • Turistattraktioner – på vissa resor ingår även utflykt till någon av värdlandets största turistattraktioner innan eller efter fotbollsmatchen