Nu är det äntligen igång! Och ikväll är det premiärmatch för Sverige. Hur kommer det att gå? Vinner vi mot Irland? Det är en viktig match  – men varför? Och hur tror våra motståndare att matchen kommer att gå?

fotbollsemFör nästan exakt en månad frågade vi oss: Kan Sverige vinna Fotbolls EM 2016? Well, ikväll får vi veta om laget håller. Att vinna EM är kanske inte så troligt men förhoppningsvis kommer vi att vinna den första matchen som spelas idag, mot Irland.

För både Irland och Sverige är kvällens match viktig, det eftersom att de återstående lagen som vi kommer att möta är mycket svårare att slå. Klarar vi med andra ord att vinna i just denna match har vi större chans att överhuvudtaget gå vidare från gruppspelet.

Miguel Delaney som tränar det Irländska landslaget menar på att deras lag är snäppet bättre än det svenska laget och att de borde vinna. Fortsättningsvis menar han även att detta är just den match som Irland måste vinna just på grund av ovanstående anledning. Självklart är han dock medveten om att det kan bli svårt, just tack vare den svenska storspelaren: Zlatan Ibrahimovic. Han säger:

– Vi har egentligen inte så mycket en uppfattning om Sverige utan om Zlatan. Han dominerar allt i uppbyggnaden och alla frågor handlar om honom.

Och detta har han visserligen rätt om, men senaste träningsmatchen mot Wales gjorde Sverige 3 mål – och ingen av dessa var gjorda av Zlatan. Vilket visar på att laget är starkt även utan Zlatan – samtidigt som han så klart är vår superstjärna. Hur ser du matchen ikväll?