Fotboll må vara något av det roligaste som finns. Men det har några avigsidor som inte kan förnekas:

–    Att om man spelar i ett klassiskt fotbollslag som kille, så träffar man antal tjejer: 0. Det är inte som att det kanske dyker upp någon trevlig donna vare sig i omklädningsrummet eller på planen eller på eftersnacken. Den enda chans man har att ens få sig en blick på det täcka könet är ifall det står någon i publiken – och om en jämnårig tjej finns i publiken är det antingen för att hon är syster till någon av ens lagspelare och därmed bortom vad som är OK, eller ihop med någon av ens lagspelare. Hur förbjudet det är behöver knappast understrykas.

– Träningsvärken. Medan man håller på är det förstås jättekul, och visst har man vant sig vid att alltid komma ihåg att stretcha vid det här laget. Men träningsvärk får man ändå, som ett brev på posten, när man verkligen ansträngt sig till sitt yttersta… Och då finns det helt klart stunder då man förbannar sin kärlek till fotbollen!

-Svetten. För att ha riktigt roligt, och bli riktigt duktig, måste man anstränga sig. Vi är helt med på de noterna. Men hur pass svettig man blir är ju inte särskilt värdigt, allvarligt talat. Den rikliga mängd fotsvett – och övrig svett – man producerar är ju inte att leka med.

Självklart övertrumfar fotbollens glädjeämnen de mindre roliga delarna av sporten, men om vi nu verkligen är sportfans allihop så ska vi väl inte hymla med att det inte är lika kul jämt!