Här om dagen blev det klart vilka Erik Hamrén har valt ut till den svenska EM-truppen 2016. Sveriges resultat ligger enligt många i händerna på Zlatan Ibrahimovic samt flera av U21 landslagets hjältar som förra året stod som vinnare av U21-EM. Med bara en dryg månad kvar till EM är det många som funderar över frågan – hur stora är oddsen att Sverige vinner fotbolls EM 2016?

Nu är det klart vilka av de svenska stjärnorna som får följa med till Fotbolls EM i Frankrike om en dryg månad, se hela Sveriges EM-trupp 2016 här. Inga större överraskningar enligt många och självklart är lagkaptenen Zlatan Ibrahimovic en spelare som många längtar efter att få se på planen. Andra storfavoriter klädda i Sveriges tröja under EM-2016 är kända ansikten som bland annat John Guidetti, Oscar Lewiki och Oscar Hiljemark från förra årets U21-landslag, vilka gjorde succé under EM föregående år.

Populärt att spela på Sverige

Den stora frågan många ställer sig nu är hur stora Sveriges chanser är att vinna. Hos företag som Unibet finns de odds som EM fotboll erbjuder i år. Det har genom åren blivit populärt att satsa pengar och att spela på hur det kommer att gå för Sverige i Fotbolls EM. Förutom att spela på en eventuell vinst för Sveriges del kan man spela på om Sverige tar sig vidare från gruppspelen, om de vinner gruppspelen, hur det går i respektive match, vem som blir bäste målskytten i laget och mycket, mycket annat.

Trots skador är chanserna goda

Tidigare i veckan stod det klart att Rasmus Elm inte är i form för att kunna delta i fotbolls EM. Även Albin Ekdal riskerar att få avstå på grund av en olycklig krogincident i helgen. Expressen skriver att det för Ekdals del är en kamp mot klockan för att hinna bli spelklar till EM. Om de övriga spelarna i landslaget lyckas hålla sig skadefria tror experterna ändå att Sverige har en god chans att komma långt i årets upplaga av Europa Mästerskapen. Dessutom, till mångas glädje, ser utsikterna för Sverige tillräckligt bra ut för att vinna hela tävlingen.