Ett lag som fått en bra början på fotbollssäsongen är Helsingborgs IF. I helgen vann de en match mot BK Forward i Svenska cupen och är därmed vidare till nästa match. Snart drar även Allsvenskan igång och då får vi se om lagets nya stjärnor Linus Hallenius och Jordan Larsson, Henke Larssons son, levererar.

5665172-helsingborgs-if-klubbmarke

Helsingborgs IF tog ett steg närmare en kvartsfinal i svenska cupen när de besegrade BK Forward med 1-0 i söndags, skriver Fotbollskanalen. Helgen innan dess vann Helsingborg mot Gais och ska nu spela en avslutande gruppspelsmatch mot Örebro. I matchen mot BK Forward gjorde den nya spelaren från Hammarby, Linus Hallenius, det enda målet som alltså blev avgörande. Hallenius spelade tillsammans med ett annat nyförvärv på toppen och det verkar ha varit en lyckad kombination.

Allsvenskan börjar snart

Huruvida Helsingborg klarar sig kvar efter nästa helgs spel mot Örebro återstår att se men om de skulle åka ut så börjar i alla fall Allsvenskan snart och då kommer laget att försöka gå för guld. Den första matchen som laget spelar är mot Gefle och kommer att ske på bortaplan. Den första matchen i Allsvenskan på hemmaplan kommer istället att ske mot Örebro, skriver man på Svenska fotbollsförbundets hemsida. Den matchen kommer att gå av stapeln den 7 april och alla örebroare som vill se matchen live kan hitta billiga hotell i Helsingborg om man känner för att övernatta.

Henke Larssons son blir bättre

Något som förmodligen är spännande för alla HIF-fans och som de kan se fram emot under säsongen är att Henrik Larssons son bara blir bättre. I Aftonbladet kan man läsa att Jordan Larsson blev målskytt när Helsingborg fullkomligt krossade Hammarby för ett par veckor sedan. Larsson hyllades som hjälte och pappa Henke fullkomligt strålade och sken upp i ett stort leende när han fick se sin son rulla in bollen bakom Hammarbys målvakt Ögmundur Kristinsson. Att Jordan Larsson fick göra det första målet av tre gjorde nog inte situationen värre.